DIPLOMA!

Posted 7/4/2013

Vandaag mijn diploma, cijferlijst en stageverslag opgehaald bij het Cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld. We zijn met 32 leerlingen begonnen in september 2011 waarvan er 2 in de loop van dat jaar zijn gestopt wegens een goede aanbieding van een baan. Vandaag zijn er 24 leerlingen gefeliciteerd met hun diploma! Topscore toch?

Iedereen was vorige week per mail uitgenodigd voor deze diploma uitreiking, maar we waren niet persoonlijk benaderd. Half Nederland kreeg te horen of hij/zij geslaagd was of niet maar wij hoorden maar niets, kregen ook geen uitnodiging. Wel een felicitatie mailtje van Petplan die een paar uur later werd teruggefloten met een excuus 'had u niet mogen ontvangen!' Beetje slordig. Zelf maar eens een mail gestuurd en toen werden ze een beetje wakker denk ik want de dag erop viel de uitnodiging in mijn mailbox. Geen cijfers, we waren natuurlijk allemaal nieuwsgierig naar het cijfer van het stageverslag, maar helaas. Een gemiste kans van Barneveld vind ik persoonlijk. Het had zo leuk geweest als we persoonlijk gehoord hadden of we geslaagd waren. Natuurlijk ging ik daar vanuit, gezien mijn cijferlijst, maar een officiele bevestiging maakt het echt wat mooier.

Mijn cijferlijst ziet er goed uit! Uiteraard mezelf kennende vind ik de 6,4 voor anesthesie wat storend maar goed ik mag niet mopperen met de rest! Kijk zelf maar.

Mijn cijferlijst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn diploma 'paraveteriniar'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het stageverslag wat ik in mei heb ingeleverd is beoordeelt met een 8,5! Met een aantekening: inhoud goed uitgediept, zeer netjes qua uiterlijk en goed qua medisch taalgebruik kortom een prima verslag! Daar ben ik heel blij mee want het was behoorlijk pittig!

 

Nu druk met het rondsturen van sollicitatiebrieven, heb tenslotte nog een uitkering en moet 4 sollicitatieactiviteiten per 4 weken doorgeven aan het UWV. Ik hoop dat er wat moois op mijn pad komt, na alle tegenslag van voorheen, na al het studeren heb ik dat toch wel verdient. (al zeg ik het zelf)

Ondertussen gewoon aan de werk bij de Dierenambulance en de Egelbescherming. Natuurlijk breekt ook de vakantie periode aan die wij gaan doorbrengen op Texel en daar heb ik echt heel veel zin in na een lange tijd van hard leren en werken. Binnenkort meer!

 

Groet,

Trijntje

Excuus!

Posted 6/30/2013

Allereerst mijn excuus voor de late up-date in mijn blog. Kan duizend en een dingen naar voren brengen maar ik zeg alleen maar druk druk druk, haha.

Alle nare dingen met Mark zijn inmiddels opgelost, gelukkig!

Mijn schoonvader krijgt zijn chemo-kuren inmiddels. Dit gaat erg goed. Hij heeft weinig last van de behandelingen. De behandelingen zijn wel erg intensief maar wel goed te doen. Er niet ziek van worden scheelt natuurlijk een heleboel.

Ondertussen ben ik druk aan het solliciteren naar een leuke baan in de dierensector. Binnenkort mijn diploma ophalen!

Mark in het ziekenhuis!

Posted 3/25/2013

Hallo allemaal,

Vorige week was Mark, de oudste zoon van mijn zus, niet lekker, steeds misselijk en pijn is zijn buik. Dus toen dat aanhield toch maar even naar de huisarts. Na controle van zijn bloed werd duidelijk dat Mark een blindedarm ontsteking had, dus op naar de eerste hulp.

Mark werd inderdaad opgenomen en kreeg voor de zekerheid nog een echo. Daar was duidelijk een ontstoken blindedarm op te zien en de kijkoperatie werd meteen geregeld. Donderdag op vrijdag is Mark dus geopereerd. Hij kwam om 8 uur in de ochtend uit de OK en om 13.00 uur zat hij alweer thuis bij zijn moeder op de bank. Ik vond en vind het nog steeds veel te snel, maar ja dat is achteraf...

Maar Mark werd niet echt beter, nog steeds misselijk en zijn buik was erg opgezet. Die opgezette buik is verklaarbaar omdat ze tijdens de kijkoperatie lucht in spuiten om alles iets beter te kunnen zien. Maar Mark bleef misselijk, dus is er gebeld met de spoedpost, deze adviseerde om een paracetamol en een diclofenac te nemen. Uiteraard heeft Mark dat ingenomen en het werd iets beter, zo veel beter dat hij even kon douchen om daarna snel zijn bed in te duiken.

Maar in de loop van de nacht werd alles veel erger, hij kon niet op zijn zij liggen, had het erg benauwd en was zijn buik nog meer opgezet. Hij kotste alles onder, dus is er weer contact opgenomen met de spoedpost, deze vertrouwde het niet en liet Mark komen. Daar werd geconstateerd dat zijn bloedwaarden qua ontstekingswaarden weer heel hoog was en dat was vreemd want die blindendarm was er toch uit?

Het vermoeden bestond dat er een hechting in zijn buik was losgeraakt en besloten ze een CT-scan te maken. Daar was niet veel op te zien, maar de ontstekingswaarden van zijn bloed waren inmiddels megahoog geworden en de druk in zijn buik nam toe wat weer meer benauwdheid gaf.

Daarop is besloten Mark weer naar de OK te brengen. Er moest het een en ander gecheckt worden. Maar wat bleek die hehtingen waren het probleem niet, die zaten prima maar er zat een gat in zijn dunne darm! Deze is veroorzaakt door de kijkoperatie apparatuur!! Zijn buik liep dus vol met ontlasting. Er moest een speciale maag-darm chirurg aan te pas komen om de operatie uit te voeren. Deze heeft met spoed het gat gedicht om daarna zijn buik mega te spoelen van alle viezigheid.

We schrokken behoorlijk want Mark kwam met alle toeters en bellen terug. Aan het zuurstof, drainzakken, catheter en diverse infusen. Ze waren er net op tijd bij. De chirurg heeft zijn excuus gemaakt. Mark ligt voorlopig aan een infuus met een hoge dosis aan antibiotica. Volgens de arts gaat hij nog behoorlijk ziek worden van al die rotzooi in zijn buik.

Het is toch wat, zo'n 'simpele' operatie, gaat het toch bijna mis! Zo zie je maar elke operatie hoe klein dan ook is een risico.

Wordt vervolgd........

 

Groet

Trijntje

 

Laatste cijfer!

Posted 3/20/2013

Hallo allemaal,

Eindelijk de uitslag gehad van de laatste toets "eerste hulp paraveterinair"! Het is een mooie afsluiter geworden, namelijk een ...............8,5!

Daar ben ik heel blij mee, deze laatste uitslag betekent dat op het inleveren van het stageverslag na dat ik geen herexamens heb en dat ik GESLAAGD ben.

Voelt goed hoor! Voor een geheel cijfer overzicht kijk hier helemaal onderaan bij het eerst blogje.

Nu nog even mijn verslag afmaken voor 16 mei.

 

Groetjes

Trijntje

Laatste loodjes!

Posted 3/10/2013

Hallo allemaal,

Afgelopen week druk geleerd voor de laatste toets, maar het was wel raar dat ik niet naar mijn werk hoefde. Het stagewerk bij de Dierenartsenpraktijk Danswijk is voorbij. Woensdag 27 februair daar afscheid genomen van het personeel. Ik heb ze allemaal een cadeaubon van Intratuin gegeven met lekkere Belgische bonbons. Zelf heb ik een mooie bos bloemen en een (duur) medisch boek gekregen, echt tof!

Mijn beoordeling is ruim voldoende dus dat zit wel goed. Ook de 500 uren zijn gedraaid en de competenties zijn gemaakt. Ze hebben me belooft om mij te bellen als er een ingewikkelde operatie op het schema staat of als ze hulp nodig hebben, leuk en ik blijf zo up-to-date! Ook de beoordeling van de Egelbescherming Nederland is goed, ook de 200 uren zijn ruim gehaald. Fijn zo'n goede beoordeling.

Om me op de toets te concentreren heb ik  deze maand ook vrij van de Egelbescherming Naarden, ook bij de Dierenambulance Midden Nederland had ik al een stapje terug gedaan zodat ik na de toets op 14 maart alle tijd heb om het laatste gedeelte van mijn stageverslag af te maken. Deze moet half mei ingeleverd worden.

Als ik maar alle opdrachten op papier heb dan ik deze laten checken op schrijf- en taalfouten. Dierenarts Karin van Eijk wil dat voor mij doen zodat ik daarna nog wat tijd heb voor de opmaak en het goed afdrukken en inbinden. Manus laat het verslag afdrukken op de RAI door een laserprinter en bij mijn schoonzus Anne kan ik het laten inbinden. Maar zover is het nog lang niet, was het maar waar haha!

Tweede paasdag (1 april, geen grapje) begin ik weer met het verzorgen van de egels. Twee dagen vond ik te veel dus heb de vrijdag laten vallen en ga op maandag verder. Half april ga ik ook weer op de auto zitten bij de Dierenambulance! Ik heb het werken daar echt gemist. Net als mijn hobby's, vooral werken met Powertex en houtbranden. Straks weer meer tijd daarvoor gelukkig!

O en er is een vakantie geboekt, ja verrassend want wij gaan niet zo vaak op vakantie, maar ik verlang er nu erg naar na deze twee jaar studeren!

Ons onderkomen voor 14 dagen!

 

 

Zie hier ons zomer onderkomen voor 14 dagen. Ziet er toch goed uit en op Texel is genoeg te zien en te beleven.

Ik heb geboekt voor twee weken inclusief ontbijt en diner en gebruik van fietsen voor 14 dagen, dus vervelen gaan we ons echt niet.

Ik kijk er erg naar uit! Lotje ons lieve oude hangoorkonijn kan dan gelukkig logeren bij mijn schoonouders.

Echt heel fijn!

 

Het gaat trouwens met mijn vinger iets beter ondanks dat het toch naar de handpalm is opgetrokken. Mijn velletje van mijn vinger is ondertussen helemaal vernieuwd. De roodheid is iets verdwenen, dus ik hoop dat het tot staan is gebracht met alle zalfjes. Wordt vervolgd.

Momenteel zit ik ook op Facebook, contact tussen collega's / vrienden / familie is zo veel makkelijker, ik heb daar ook wat filmpjes van egels opgezet, dus neem maar eens een kijkje! Zoek op Trijntje Wijngaard.

Ok dit blogje wordt al veel te lang dus ik ga stoppen en ga snel weer aan de studie........zal zo snel mogelijk de uitslag doorgeven van mijn laatste toets "eerste hulp paraveterinair" a.s. donderdag 14 maart, tot dan!

 

Groetjes

Trijntje

Rare vinger!

Posted 3/2/2013

Hallo allemaal,

Met de kerstdagen / jaarwisseling in 2011-2012 had ik een ernstige allergische reactie aan handen en voeten. Handpalmen en voetzolen zaten helemaal onder de jeukende bultjes en blaasjes. Dat heeft toen wel 4 weken geduurd, ondertussen onderzocht door een huidspecialist en getest op allerlei allergieën waar niets uitkwam. Heel veel corticosteroïden zalfjes gehad en uiteindelijk is het gelukkig verdwenen.

Sinds 4 weken kamp ik weer met een of andere allergische reactie maar nu alleen op mijn rechterwijsvinger (gelukkig). Het is begonnen met eeZie hier mijn aangetaste wijsvinger!n klein plekje maar nu is mijn hele vinger aan de beurt. Het jeukt is erg pijnlijk en mijn velletje valt van mijn vinger af. Hopelijk blijft het bij een vinger want ik moet leren voor mijn laatste toets!

De komende anderhalve week een strak schema handhaven voor het leren. Omdat ik minder gevoel kreeg in mijn topje toch maar even langs de huisarts geweest en natuurlijk weer een corticosteroïden klasse 4 gekregen en een anti-schimmel zalfje. Werk tenslotte wel met egels die schimmel en schurft onder de leden hebben! Zal even een foto laten zien. Ziet er toch niet uit hé?

Het stage werken is nu voorbij! Ik heb goede beoordelingen gekregen van de Dierenartsenpraktijk Danswijk en de Egelbescherming, daar heb ik hard voor gewerkt! Ik kan me dus nu helemaal op mijn toets concentreren. Daarna stort ik mij op de laatste deel van het stageverslag!

Hopelijk kan ik dan op 4 juli mijn diploma ophalen! Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes

Trijntje

Toets en diversen!

Posted 2/20/2013

Hallo allemaal,

Excuus voor de lange pauze! Ik heb het gewoon druk haha.

Ik heb wat nieuwtjes....allereerst mijn een na laatste toets is gemaakt met een 6,4. Niet schokkend maar het is genoeg. Ik ben er blij mee, eigenlijk zat iedereen op een paar uitzonderingen na, rond de 6 en 7. Ook dikke onvoldoendes waren aanwezig. Nog steeds geen herkansingen nodig dus dat gaat goed. Op naar de laatste toets van de opleiding namelijk 14 maart. Schiet ook al weer op! De laatste toets betreft alles over 'eerste hulp'.

Deze maand februari is mijn laatste maand van stagewerk. Volgende week woensdag neem ik afscheid van Dierenartsenpraktijk Danswijk. Ben daar september 2011 begonnen, dus 1,5 jaar. Ook neem ik even afscheid van de Egelbescherming. Even zeg ik want op 1 april (geen grapje) begin ik daar als vaste vrijwilliger op de maandag. Dus ik neem wel echt afscheid van de vrijdaggroep. De egeltjes hebben voor altijd mijn hart gestolen!

De maand maart heb ik dus even 'vrij', die tijd wil ik gebruiken om de laatste toets te leren en om het stageverslag klaar te krijgen. Het inleveren van alle uren, stageverslag en competenties is gelukkig verschoven naar 16 mei ipv 14 maart omdat de meeste nog bezig zijn met hun stage. Als 14 maart had blijven staan dan had het me wel gelukt maar ik ben blij met het uitstel. Geeft wat meer lucht. Ik ga er vanuit dat ik voor de laatste toets en het verslag ook een voldoende haal en dat ik op 4 juli mijn diploma paraveterinair dierenartsassistente kan ophalen! Daar mag ik dan best trots op zijn!

Half april ga ik ook weer beginnen bij de Dierenambulance op de auto. Dieren helpen, dat heb ik echt gemist. Genoeg nu over mij. Nu nog het laatste nieuws van mijn schoonvader.

Het gaat goed, hij is lekker thuis. Uiteraard is hij al terug geweest voor alle uitslagen. Die uitslagen bevestigen dat het inderdaad alvleesklierkanker is geweest. Wel met uitzaaiingen in de lymfeknopen, maar deze zijn ook in zijn geheel verwijderd. Er komt helaas wel een chemokuur acheraan. Dit is echt ter preventie. Dit betekent 3 weken lang 1 keer in de week een infuus, daarna een week rust. Dit wordt 6 maanden herhaald. Kaal gaat hij niet worden, maar wel kans op misselijkheid. Dat schijnt bij iedereen anders te zijn, dus dat is afwachten. Hij wacht nu op een oproep voor de eerste chemokuur van het Lucasziekenhuis in Amsterdam. Deze behandeling kan daar ook, hoeft niet speciaal in het AMC te gebeuren. Ik hoop echt dat hij daar niet zo ziek van gaat worden, want een half jaar is lang.

Ok dit was het weer. Ik ga voor de laatste loodjes. Tot gauw!

 

Liefs

Trijntje

 

Read the rest of this entry »

NAAR HUIS!

Posted 1/29/2013

Hallo allemaal,

Ernst mag vandaag (dinsdag 29 januari) naar huis! Goed nieuws he?

Er zijn wel wat fouten gemaakt bij het AMC. Slordig hoor en dat bij zo'n operatie. Ok zal proberen het uit te leggen. Toen Ernst nog op de IC lag had hij een maagsonde die het overtollige maagzuur verwijderde. Nu is hij misselijk geweest en heeft overgegeven dus die maagsonde is verwijderd. Hierna hadden ze deze sonde dus gewoon weer moeten herplaatsen en dat is niet gebeurd, met het gevolg dat de afdeling waar hij daarna kwam dacht " mooi meneer heeft geen maagsonde meer dus mag meneer gewoon eten"! Ernst heeft dus toen gewoon eten gekregen.....met alle gevolgen vandien. Zo kwamen de nieuw gemaakt aanhechtingen in zijn buik wel heel erg onder druk te staan! Die aanhechtingen zijn natuurlijk opgezwollen en er zitten hechtingen in waar dat eten langs moet. Ernst werd dus weer misselijk en heeft daardoor ook heel veel pijn gekregen. Die morfine pomp hadden ze ook inmiddels gestopt. Zie vorig blogje. Uiteindelijk kwamen ze er achter dat het niet liep zo als het moest lopen en is alles weer hersteld. Ik vind het erg slordig hoor zulke fouten, je speelt hierdoor toch met iemand zijn leven!

Nadat alles was hersteld ging het weer voorspoedig, alleen vast voedsel is nog een probleem. Dit wordt opgelost door vloeibaar voedsel. Het gaat dus nu zo goed dat Ernst vandaag dus naar huis mag. Manus gaat zijn vader rond 12 uur ophalen nadat hij eerst zijn moeder heeft opgehaald. Daarna moet hij werken want hij heeft avonddienst.

Hij moest gisteren nadat hij thuis kwam rond 1 uur 's nachts weer terug omdat de toiletten op de RAI overstroomden. Om half drie lag hij in zijn bed, om vanochtend om 6 uur weer wakker gebeld te worden, maar dat kon hij gelukkig thuis via de computer oplossen. Nu op weg naar zijn moeder.

Ok dat is het weer, ik ga met mijn neus in de boeken over anesthesie voor 14 februari!

 

Groet

Trijntje

Update operatie Ernst

Posted 1/22/2013

Hallo allemaal,

Het gaat goed met Ernst! Zondag liet hij ons wel even schrikken. Ze hadden zijn morfinepomp helemaal stopgezet. Ernst kreeg daardoor zo'n ontzettende pijn in zijn buik en rug en was misselijk. Genoeg reden om op de bel te drukken en daarom ging hij even voor een paar uurtjes terug naar de I.C.

Daar is natuurlijk de pomp weer op gang gebracht en toen ging het weer beter. Vanaf vandaag wordt de pomp wel steeds minder ingesteld maar dat wordt dan gecompenseerd met een pijnstiller in tablet vorm. Waren ze zaterdag op zondag vergeten.....nou ja zeg.

De wond ziet er echt wonderbaarlijk mooi uit. Geen ontstekingsverschijnselen. Omdat kracht bij te zetten hier een foto van de wond.

Ernst zijn buikwond! Ziet er goed en erg rustig uit.Aan de rechterkant nog net onder het gaasje zit de wond drain. Deze is 's nachts een keer losgeschoten en weer opnieuw geplaatst. Dit heeft goed geholpen want nu komt er veel vocht uit.Dat is goed want dat is wondvocht wat anders in de buik blijft zitten. Die drain zat dus niet echt op de goede plek.

Ernst heeft ook al een wandeling gemaakt, het gaat dus echt de goede kant op. Ik hoop dat de pijnstilling in tabletvorm goed gaat werken want dat betekent dat de morfine pomp ook afgekoppeld kan worden.

Hoe meer drainage systemen afgekoppeld kan worden hoe sneller hij naar huis mag. Ik hoop dat alles zo voorspoedig blijft lopen.

Fingers crosst!

 

 

 

 

 

 

 

 

Met keurige gekamde haren op de foto! Hoezo ijdel?

 

 

Hier nog een foto van pa!

Natuurlijk wel nadat de dekens netjes lagen en de haren gekamd. Hoezo ijdel?

 

 

Maar je kan zeggen wat je wilt, zo'n zware operatie maar je ziet het echt niet aan hem!

 

Hopelijk snel weer op de been!

 

 

Ik hou jullie op de hoogte, tot gauw!

 

 

 

 

 

Groetjes

 

Trijntje

Operatie geslaagd!

Posted 1/19/2013

Hallo allemaal,

De operatie is achter de rug en het gaat tot nu toe erg goed met Ernst. Hij zit al naast zijn bed en heeft geen pijn. De operatie heeft lang geduurd maar is volgens plan verlopen. Over 8 dagen het resultaat van alle genomen monsters en dan weten we ook of er nog een chemokuur achteraan moet komen. Laten we hopen van niet. Ernst ligt nu aan allerlei drains om de afvoer van stoffen in de gaten te houden en heeft een morfinepomp voor de pijn.

Manus en Anne hebben een schema gemaakt om Ans naar het ziekenhuis te brengen en dat gaat tot nu toe prima. Overige familie en vrienden helpen hier ook bij dus dat scheelt. Manus gaat vandaag en morgen zijn moeder halen en dan naar zijn vader in het AMC. Binnenkort dus meer informatie!

 

Tot dan maar weer.

Groet

Trijntje

Operatie datum is bekent!

Posted 1/12/2013

 

Hallo allemaal,

De datum van de operatie is bekent, namelijk donderdag 17 januari. Laat Ans nu net deze dag jarig zijn! De dag ervoor wordt Ernst rond koffietijd in de ochtend verwacht. 

Afgelopen week zijn verschillende vooronderzoeken geweest. Ernst heeft contact gehad met een diëtiste, de anesthesist en de chirurg. Ik heb nog een afbeelding gekregen zoals alles eruit moet zien na de operatie. Zit er simpel uit maar in werkelijkheid een zeer grote operatie.

 

resultaat na operatie

 

 

Omdat de afstand tussen woonadres en het AMC redelijk groot is en wij niet willen dat Ans laat op de avond met de metro door Amsterdam heen moet, gaan Manus en Anne voor zover elke dag met hun moeder naar het ziekenhuis. Er is een schema gemaakt. Het gewone dagelijkse leven gaat nu eenmaal ook gewoon door. Het is niet anders. Ook ik moet verder met mijn verslag, leren en werken, daar zit helaas geen speling in. 

Misschien dat meer familieleden een steentje kunnen bijdragen aan het vervoer. Ik begrijp heel goed dat aankomende tijd spannend wordt en ingrijpend. Ik zal voor ze duimen!

Ik wens Ernst en Ans heel veel sterkte de komende tijd!

 

 

 

Groetjes

 

Trijntje

 

Aanvulling!

Posted 12/30/2012

Hallo allemaal,

In mijn vorige blogje schreef ik dat het mij niet helemaal duidelijk is waar de tumor nu precies zit. Mijn schoonmoeder heeft mij een afbeelding gestuurd, nu weet ik dus precies waar de tumor zit en is het mij helemaal duidelijk geworden. Bedankt Ans voor het sturen van de afbeelding. De tumor zit dus in de papil van Vater. Ook nu ben ik blij met mijn studie want al deze organen zitten natuurlijk ook in het dier en dit heb ik allemaal geleerd en hoor ik ook allemaal te weten. Uiteraard vind ik het heel erg voor mijn schoonvader maar daarnaast ook heel interessant. Het vaststellen van een ziekte of probleem is pas mogelijk als je weet hoe een lichaam in goede toestand functioneert!

Terug naar de papil van Vater. De papil van Vater is de plaats waar de afvoerbuis van de galblaas en de afvoerbuis van de alvleesklier uitmonden in de twaalfvingerige darm. Deze plek bevindt zich weer vlak na de uitgang van de maag in de twaalfvingerige darm. Deze uitgangen zitten dus allemaal bij elkaar in de buurt, vandaar ook de verwijdering van de diverse organen zoals galblaas, twaalfvingerige darm (dunne darm) en stuk alvleesklier (pancreas) en soms ook nog een deel van de maag. Zie hier de afbeelding, gestuurd door Ans.

Afbeelding van galwegen, dunne darm, alvleesklier.Het gaat bij Ernst dus voornamelijk om het verwijderen van de gehele galblaas (b), kop van de alvleesklier (e) want meestal blijft de staart behouden, smalle kant blijft dus zitten, papil van Vater (g) en twaalfvingerige darm ( h, dunne darm). De staart van de alvleesklier reguleert de insuline toevoer, dus laten ze de staart zitten indien mogelijk. Gaat de hele alvleesklier eruit dan ben je daarna dus een suikerpatient. Ernst is al diabeet maar al wat ze kunnen redden is meegenomen. Het maakt het er niet minder groot door, want een grote operatie is het. Een behoorlijke impact op patient als zowel voor zijn naasten. Ik hoop op weinig complicaties en dat hij snel weer thuis komt. Thuis zijn bevordert meer het genezingsproces mits de patient maar ook zijn omgeving zich aan regels houden.

 

Zo dit was dan de aanvulling op het vorige blogje, nu moet ik snel weer verder met het uitwerken van mijn verslag. Elke keer valt het me weer tegen hoeveel werk dit is, dus moet snel maar weer beginnen! Tot gauw en ja het voelt wat dubbel maar wil het volgende zeggen:

Ik wens iedereen alvast een prachtig 2013 toe, met veel gezondheid, liefde en geluk voor u en de uwen. Laten we een beetje lief zijn tegen elkaar en vooral meer respect voor dieren! Denk met al dat vuurwerk aan uw huisdier! Gelukkig nieuwjaar!

Liefs

Trijntje

 

 

Slecht nieuws!

Posted 12/29/2012

Hallo allemaal,

Helaas heb ik geen goed nieuws. Ze gaan er vanuit dat het een kwaadaardige tumor is. Waar deze nu precies zit is mij nog niet helemaal duidelijk maar ik denk in de kop van de pancreas ofwel alvleesklier. Ze gaan Ernst opereren en de methode die zij gaan toepassen noemen ze een operatie van Whipple. Whipple is de chirurg die deze operatie voor het eerst heeft uitgevoerd.

Ze noemen het ook wel een PPPD operatie, ofwel een Pylorus Preserving Pancreatico Duodenectomie. Anders gezegd: Pylorus (maagportier) sparende verwijdering van de pancreas (alvleesklier) en duodenum (twaalfvingerige darm). Een zeer grote operatie die zeker 4 tot 5 uur zal duren. Tijdens deze operatie worden er diverse lichaamsdelen verwijderd zoals de galblaas, de twaalfvingerige darm, een deel van de alvleesklier, een deel van de galwegen en de lymfeklieren rondom operatiegebied.

Al het verwijderd weefsel wordt onderzocht door een patholoog anatoom. Aan de hand van dit onderzoek kan worden bepaald wat voor weefsel het exact is en dus ook of er sprake is van kanker ja of te nee. Deze uitslag duurt meestal rond de tien dagen.

Voor diegene die de patienteninformatie van het AMC hierover wil lezen verwijs ik naar de volgende link: www.amc.nl

Datum van operatie is nog niet bekent, hij zal eerst nog de nodige vooronderzoeken krijgen maar ik denk zelf zo half januari. Ik hoop in iedergeval dat het snel gaat gebeuren, zodat Ernst en Ans weten waar ze aan toe zijn. Het is ingrijpend nieuws wat je even te verwerken krijgt en dan een net zo ingrijpende operatie er achter aan, het is me nogal wat. Ik wens Ernst en Ans dan ook heel veel sterkte toe! 

Up-date ziekte schoonvader

Posted 12/23/2012

Hallo allemaal,

Ik had jullie eerder willen schrijven maar heb zelf de griep opgelopen en voel me niet echt lekker. Niets vergeleken bij de ellende van mijn schoonvader Ernst. Ik vertel nog even wat er gebeurd is in de afgelopen dagen.

Afgelopen vrijdag heeft hij in een operatie ondergaan. Een dagbehandeling maar wel geheel onder narcose. Via de CT-scan was ontdekt dat de buis van lever naar galblaas dicht zat, maar ook een tumortje op de alvleesklier (pancreas).

Vrijdag heeft de arts via de mond een stent (buisje) in de gang naar de galblaas gezet zodat de weg van gal van de lever naar de galblaas weer vrij is. De obstructie is nu opgelost en hopelijk is zijn gele uiterlijk nu verleden tijd maar ook de jeuk moet nu langzaam aan verdwijnen.

De arts heeft ook meteen een biopt genomen van de tumor op de alvleesklier. Na de kerstdagen dus meteen op donderdag 27 december hoort hij daar de uitslag van. Erg spannend! Aan de hand van de uitslag volgt een behandelplan. Nu heeft hij pijn in zijn keel maar voor de rest redelijk goed en gelukkig met de kerstdagen lekker thuis en in eigen omgeving bij vrouw Ans, poes Nala en Nozem de papagaai. Dat is echt heel veel waard! Ik wens hun heel veel sterkte en probeer een beetje te genieten.

 

Ps. de toets Radiologie is goed verlopen, ondanks dat ik dit de moeilijkste toets vond tot nu toe. Zoveel vragen, echt heel veel werk, de meeste waren net binnen de tijd klaar. Omdat de toets via de computer werd afgenomen kon de uitslag meteen diezelfde dag gegeven worden. Een 7,7 ik ben er weer blij mee!

Ik wens iedereen volgende week hele fijne kerstdagen! Voor de meesten is het vakantietijd dus geniet, morgen ga ik de egeltjes nog even plagen en dan is het ook voor mij en Manus (die heeft vannacht gewerkt dus ligt nu lekker te slapen) kerst. Genieten allemaal! Donderdag horen we de uitslag dan meld ik me weer, tot dan!

 

Veel liefs van

 

Trijntje

 

 

Bijna kerst!

Posted 12/19/2012

Hallo allemaal,

Helaas, ik heb nog geen nieuws over mijn schoonvader, hij is nog niet opgenomen. Gisteren hebben ze zelf maar eens gebeld naar het Lucasziekenhuis omdat zijn benen wel heel erg geel waren geworden. Zij vinden dat hij toch maar weer even langs moet komen voor een bloedcontrole. Zij denken dat hij vandaag gebeld gaat worden door het AMC. Ik hoop het maar, want dan is het maar achter de rug. Ik hou jullie op de hoogte.....

Nog meer slecht nieuws, de vader van onze buurvrouw is zondag overleden na een lang ziekbed.....gecondoleerd Karin en Rene! Morgen is de uitvaart en ik wens hun veel sterkte deze dag maar ook de dagen erna.

 

De kerstkaarten zijn de deur uit en hebben toch de kerstboom maar opgetuigd, die kerstdagen komen toch wel ondanks al het nare nieuws. Wij zijn altijd een beetje laat vergeleken met de rest van Nederland met het opzetten van de boom. Onze kerstboom 2012!Sinterklaas is nog niet met zijn boot de haven uit of alles is al in kerstversiering, soms al eerder. Snap het ook wel mensen willen gezelligheid zeker in een tijd vol narigheid.

Van de Egelbescherming kreeg ik een leuk kerstpakketje... namelijk het boek 'Gek op Egels' mooi ingepakt met daarop een egel kerstbal! Wat een leuk idee. Ik heb denk ik nog nooit een egel kerstbal gezien.

 

Geweldig die egel kerstbal, ik ben verliefd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Gek op Egels' geschreven met heel veel passie door Hugh Warwick!Het boek is echt een aanrader, ik ben in zeer korte tijd verliefd geworden op dat wezentje met stekeltjes en met zijn geweldige grote zwarte natte snuivende neus en zwarte kraaloogjes. Na het studeren is het een fijne afleiding om even in dit boek te lezen. Deze meneer schrijft erg leuk en met zeer veel passie over de egel!

Vandaag de laatste dag voor het leren van toets 9 Radiologie...morgen moet ik alles in mijn koppie hebben. Dus voor morgen fingers crosst!

Groetjes

Trijntje

 

 

Verdrietig nieuws

Posted 12/16/2012

Hallo allemaal,

Van de week hebben we erg verdrietig nieuws gehoord! Mijn schoonvader Ernst is ziek, heeft vermoedelijk een kwaadaardige tumor in de toevoerbuis van lever naar galblaas zitten. Ik zal een beetje uitleggen wat er afgelopen weken gebeurd is.

Mijn schoonmoeder Ans was twee weken geleden behandeld voor een cyste in haar hand in het Lucas ziekenhuis en ze waren daar nu voor de verwijdering van de hechtingen en een nacontrole. Een verpleegkundige zei tegen mijn schoonvader dat hij er geel uitzag en vond dat hij maar even langs de huisarts moest gaan. Hij voelde zich wel goed maar was de laatste tijd wel afgevallen, maar gaf dit de schuld aan zijn suikerziekte, hij spuit nog niet zo heel lang insuline, nadat hij jaren op tabletten had gestaan. Dus toch maar een bezoekje aan de huisarts gebracht. Deze heeft meteen een bloedonderzoek laten uitvoeren. De uitslag gaf reden genoeg om Ernst meteen door te sturen naar het Lucas Ziekenhuis. Hoe en wat precies weet ik niet maar er werd besloten om snel een CT-scan uit te voeren.

De reden is waarschijnlijk omdat hij geen pijnaanvallen had van eventuele galstenen en het snelle afvallen en de waarden van het bloed. Het afvallen gaat echt met ponden per dag.

Uit die Ct-scan blijkt dat er een obstructie zit in de toevoerbuis vanaf de lever naar de galblaas. De lever produceert gal dat wordt opgeslagen in de galblaas, maar door de obstructie kan de gal niet in de galblaas terecht komen, met gevolg dat de gal in de bloedbaaDe lever en de galblaas.n terecht komt en je geel wordt. Als je eet komen er allerlei voedingsstoffen in je darmen terecht zoals vet. Om vet goed te kunnen verteren heb je een klein beetje gal nodig.Vanuit je galblaas wordt dan wat gal naar je darm gestuurd voor de vertering. Dit verteren van voedingsstoffen lukt door die obstructie niet meer goed met het gevolg dat je afvalt.

De operatie wordt niet in het Lucas ziekenhuis maar in het AMC gedaan. Het AMC behandelt dit uit voorzorg als kwaadaardig zodat er snel gehandeld gaat worden. Hoe eerder de obstructie verwijdert wordt des te beter is het. Tijdens de operatie zal moeten blijken of het echt kwaadaardig is. Fingers crosst! Vanaf maandag kan hij een telefoontje verwachten voor opname, ik ga er vanuit dat hij in iedergeval dinsdag er in ligt en misschien al wel de operatie achter de rug heeft!

Oja, niet onbelangrijk hij is vandaag jarig! Geboren in 1944 dus vandaag 68 jaar geworden. Zal een dubbel gevoel geven -  jarig zijn en dit nieuws verwerken. Maar toch heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag Ernst!

Als ik wat weet meld ik me weer.

Uiteraard wens ik Ernst en Ans maar ook Manus en Anne heel veel sterkte toe de aankomende weken! Ik probeer jullie zoveel mogelijk bij te staan.

 

Liefs

Trijntje

Cijfer en de egelbescherming

Posted 12/1/2012

Hallo allemaal,

Nou ik heb het weer gehaald! Mijn cijfer tromgeroffel een 8,5 en ben er blij mee! Zie mijn cijferlijst in deze blog helemaal onderaan. Op naar de volgende toets.....20 december, bah dat betekent niet genieten van de kersttijd, maar blokken. De aankomende laatste toetsen allemaal via de computer. Daar ben ik minder blij mee, want het antwoord is goed of fout er zit niet een tussenweg bij.

Afgelopen week een drukke week gehad, maandag de egelopvang, dinsdag vrij, woensdag dierenarts, donderdag opleiding Barneveld, vrijdag egelopvang. Wel woensdag met de dierenarts mijn stage-opdrachten doorgelopen. Goh wat een werk gaat dat nog worden, maar zondag ga ik daar echt een start mee maken. Heb alle gegevens voor zover verzamelt dus nu moet ik daar een geheel van zien te breien. Zie wel hoe ik dat doe als het maar op 14 maart af is!

Het werken bij de egelbescherming is leuk en geeft erg veel voldoening, maar het is hard aanpoten. Elke egel (zo'n 300) wordt elke dag gewogen, genoteerd hoeveel er in de nacht is gegeten, zijn hok schoon gemaakt en eventueel ook nog geflest (soms 3 keer per dag) als hij/zij nog te jong of verzwakt is en krijgt ook nog de nodig medicijnen toegediend of een wond behandeling per dag. Erg arbeidsintensief maar wel heel dankbaar werk.

Is de egel weer gezond en opkrachten dan gaat de egel naar een gesloten tuin. Dit is een gesloten tuin die beschikbaar is gesteld door iemand waar hokken staan voor onze egels. In deze gesEgeltje (man) op handdoekloten tuinen worden de egels gevoerd en hebben onderdak en toezicht. Gaat het slecht met een egel dan komt deze weer terug naar Naarden. Gaat alles goed dan gaan de egels over naar open tuinen, het bijvoeren wordt langzaam aan minder en de egels pakken hun leventje weer op en vertrekken, ons werk zit erop!

Dat flessen moet gezien worden als dwangvoeren. De egel ligt opgerold op zijn rug en krijgt van ons een flesje met daarin gemalen kattenvoer, kittenmelk, vitaminen, noten, zaden, Brintapap. Ze zuigen niet maar drinken het gewoon op onder een beetje dwang. De ene keer gaat dat makkelijker dan de andere keer. Zo'n egel schrikt van elk geluidje en moet natuurlijk wel een beetje op zijn gemak zijn. Dus geduld is een schone zaak.

Dit weekeind gaan de laatste egels naar de gesloten tuinen, zodat deze nog de tijd hebben om hun omgeving te verkennen om daarna een winterslaapplaats te maken, daarna blijven alle egels in Naarden tot aan het voorjaar. Deze egels en natuurlijk de nieuwe gevonden egels worden door ons verzorgt, 7 dagen in de week! Petje af hoor voor deze organisatie. Hier een plaatje, hebben jullie een beetje een idee hoe zo'n egel er nu bij ligt. Lijkt groot maar is rond de 300 gram dus niet echt veel. Schattig toch?

Aankomende weken ga ik proberen wat aan dat stage-verslag te doen, moet echt, en natuurlijk me weer voorbereiden op de volgende toets namelijk nummer 9 Radiologie op 20 december. Jullie horen snel van me!

Groet

Trijntje

 

 

 

Toets cijfer

Posted 11/4/2012

Hallo allemaal,

Even snel het volgende vertellen! Mijn cijfer voor de toets 7 'Beheren medicijnen'  is een 7,8 geworden, ben er blij mee. Ik had het cursuscentrum nog een mail gestuurd over waar het cijfer bleef, kreeg als antwoord dat ze druk en ziek waren, tja ik ook haha wat een flauw antwoord!

Morgen gaat mijn stage beginnen bij de egelbescherming, heb er zin in, ondanks dat ik me niet helemaal top voel.

Heb het nog niet eerder in mijn blog vertelt maar ben iets wat overspannen denk ik. Het is erg druk in mijn hoofd, maak me zorgen over wat ik allemaal nog moet doen aan stage-opdrachten voor in het verslag, nog meer toetsen leren en dan ook nog veel werken. Heel af en toe slaat de paniek toe en denk ik zelfs aan stoppen. Stoppen of opgeven heb ik nog nooit gedaan dus zal nu ook doorzetten, maar geeft wel aan hoe ik me momenteel voel, meer wil ik er niet over kwijt.

Ik ga vandaag leren voor de volgende toets 8 'Laboratoriumwerkzaamheden' over 14 dagen. Zie hier een gedeelte van de inhoudsopgave van de lesstof. Krijg je een beetje een idee over de inhoud. Dit is dus nog niet alles, veel leerwerk zoals ik al zei.......pffff

 

 

inhoudsopgave les laboratoriumwerkzaamheden

 

 

Heb een fijne zondag en een goede week!

 

Groet 

Trijnie

Stage, nog meer stage en veel meer leren!

Posted 10/26/2012

Hallo allemaal,

Even een snelle up-date: het is me gelukt, ik ga stage/werken bij de Egelbescherming in Naarden! Twee dagen in de week, ja en de DAP Danswijk gaat ook gewoon door dus druk druk druk. Zoals ik al zei 200 uur bij een dierverzorgend bedrijf in dit geval nu dus de Egelbescherming en 500 uur bij een dierenartsenpraktijk (DAP). Vanaf november ga ik dus 16 uur per week daar werken, dat is 64 uur per maand eind februari ben ik daar wel mee klaar (vallen altijd wat dagen uit) en misschien blijf ik er wel als vrijwilliger, het is echt mijn ding! Ook de uren bij de DAP staan in iedergeval tot eind februari gepland.

Die donderdag een kennismakingsgesprekje gehad en dat was erg leuk en leerzaam. Om half twee was de afspraak en was pas om half zes weer thuis haha. Zoveel informatie gekregen en meteen aan het flessen geweest met twee kleine baby egeltjes. Ach zo schattig en lief, maar wel ziek natuurlijk. Dacht eerst dit gaat niet goed, want de dame met wie ik de afspraak had staan was er niet i.v.m. een valpartij en was het vergeten door te geven dat ik kwam. Maar dit werd erg netjes opgelost, haar vervanger was aanwezig en nam het direct over, gelukkig.

Het gaat niet goed met de egel in Nederland. Onze tuinen zijn veel te egel-onvriendelijk, schuttingen waar de egel niet onderdoor kan, heel veel bestrating dus geen beplanting, bestrijding van slakken en ander spul wat de egel eet en het verkeer maakt ook veel te veel slachtoffers, helaas.

De moeilijke egeltijd gaat er nu aankomen (de winterslaap en hopelijk op gewicht ander worden ze wakker van de honger en gaan ze overdag wandelen en dat is niet goed) dus ben ik prima in te zetten voor de egelbescherming. Veel ziekten en de daarbij horende behandelingen kunnen gevonden worden via een microscopisch onderzoek in bloed en poep. Er werd gevraagd of ik interesse heb in leren van het microscopisch onderzoek zodat zij gericht de behandeling kunnen starten. Nou graag, daarom doe ik deze opleiding!

Eerste week van november ga ik starten. Dat alles druk gaat worden, dat is zeker. Moet nu dus drie hele dagen werken, een dag naar school en dan ook nog het stage-verslag maken en de overige toetsen leren! Binnenkort (15-11) is toets nummer 8 aan beurt. "Laboratoriumonderzoek" heet die toets, wel toepasselijk! Maar de tijd om die goed te leren wordt wel krapjes. Manus gaat nog meer in het huishouden/boodschappen doen zodat ik me kan concentreren op het leerwerk. Lief, ach het is nu even moeilijk met de opleiding maar gelukkig niet blijvend. 

Heb trouwens ook nog geen cijfer gehoord van de vorige toets. Dat is al weer 4/5 weken geleden. Ik heb ze maar eens een mail gestuurd waar de uitslag blijft, vind het echt slordig van Barneveld! Ik blijf het toch altijd spannend vinden.

Oké mocht ik een cijfer horen dan zal ik dat zo snel mogelijk in mijn blog vermelden! Bedankt allemaal weer en tot gauw!

 

Groet

Trijnie

 

Verhuizing

Posted 10/14/2012

Hallo allemaal,

Afgelopen vrijdag zijn we erg druk geweest met de verhuizing. Helaas had mijn zus de verkeerde auto gehuurd namelijk een busje i.p.v. een vrachtauto. Met gevolg dat we 5 keer heen en weer hebben gereden. Mijn zus had een verkeerde inschatting gemaakt en dacht aan de verhuizing van haar ex man. Maar ja die nam geen meubels mee dus viel dat reuze mee en was een bus voldoende. Misschien is het ook wel mijn fout geweest en had ik duidelijk tegen haar moeten zeggen dat ze iets groters moet bestellen, maar ja je weet zelf het beste wat je bezit en over wilt brengen.

Mijn schoonouders waren om 10 uur al in Almere en omdat het regende meteen opgehaald van het station en meteen doorgereden naar Almere-Stad. De kinderen van mijn zus, Mark en Sander, hebben goed geholpen. Mark heeft echt heel veel zware spullen lopen sjouwen, echt super hoor Mark!

De bus opgehaald en meteen met de klus begonnen, rond 19.00 uur de bus weer ingeleverd en we waren gebroken. Zal een opsomming geven van wat er allemaal mee moest. Een wasmachine, wasdroger, grote vrieskast, 3 bedden/matrassen, eettafel, 4 stoelen, 4-deurs dressoir, een vierkante salontafel (kistmodel)linnenkasten, 2 fietsen, heel veel koffers, heel veel dozen en tuingereedschap, tuinstoelen/tafel, televisie, geluidsapparatuur, bureau's en hun stoelen etc etc. Ongelooflijk veel, wat een verhuizing was dit. Mijn ex man is/was verhuizer net als mijn schoonvader dus wij weten wat een verhuizing inhoud maar dit was erg veel en met een bus waar je niet eens rechtop in kon staan! De vriezer moest op zijn kant liggen.

Maar we hebben de klus geklaard en zit ze nu in haar nieuwe huisje. Een ding heeft ze geleerd, ze moet dingen weg gaan gooien. Het huisje is te klein voor al die spullen, ze moet een keuze maken.

Zaterdag nog even langs geweest om haar te helpen met wat dingen op te hangen en aan te sluiten. Haar slaapkamer is nu een beetje op orde, de linnenkast zit weer in elkaar en er zijn al wat dozen leeg. Zondag, dus vandaag even een rustpauze, nou ja rustpauze er moest nog het een en ander in ons eigen huis gedaan worden. De was, strijken, bed verschonen etc. De website weer gedaan voor de zwerfdiertjes. Morgen zit ik op de ambulance, dinsdag even naar de kapper (knippen en blonde plukjes laten maken) zodat ik voor donderdag een beetje toonbaar ben voor de Egelbescherming haha. Woensdag weer werken in de dierenartsenpraktijk. Zit de week er al weer op wat gaat die tijd toch hard. Tot dan maar weer!

 

Groet

Trijnie

Toets 7 en bloed prikken

Posted 10/7/2012

Hallo allemaal,

Toets 7 'beheren medicijnen' is achter de rug. Het waren weer veel vragen maar kon de meeste gewoon beantwoorden gelukkig. Dus mijn gevoel over deze toets is wel goed!

Valt me op dat er toch best simpel overgedacht wordt, ik bedoel in die zin van "ach kwam er niet aan toe om te leren" of "zie wel waar het schip strand". Ik denk daar toch wat anders over, wil het meteen goed doen, want wat heb ik aan een herkansing, moet je ook allemaal maar weer tijd voor maken en niet vergeten weer leren. Dus ik probeer het meteen maar goed te maken zodat ik meer tijd overhoud voor de rest zoals verslagen en andere opdrachten die we nog moeten maken. Mocht die 5,5 dan niet lukken heb je in iedergeval nog wel een tweede herkansing.

Op het terrein van het kasteel 'de Schaffelaar' in Barneveld worden de dieren gehouden waar de opleiding gebruik van maakt. In dit geval de geiten, erg leuke dieren hoor, met van de hele lange oren, haha, wat een schatjes. Na een introductie van de leraar over hoe te handelen, was nodig want geiten zijn erg nieuwsgierig dus moet je daar rekening mee houden. Na het aantrekken van de laarzen en de overall gingen we met z'n allen (de groep was gesplitst over twee dagen) naar de melkgeiten. Ieder kon en mocht 1 keer prikken, het blijft toch een geregistreerde dierproef, maar oh oh wat leuk om te doen en wat zijn die geiten inderdaad nieuwsgierig. Ze willen alles proeven dus ook je overall of je haar of je injectiespuit!

Later in de middag hebben we dat bloed in het lab kunnen testen en onderzoeken. Erg leuk om je vers getapte bloed onder de microscoop te zien. Volgende keer gaan we urine en feaces bekijken. Daarna zijn we al weer aan toets 8 gekomen!

Ondertussen ben ik ook nog flink aan het behangen in de woning van mijn zus. Volgende week is de verhuizing al het is dus een beetje aanpoten. Maar ja ze is blij dat ze woning heeft dus als het niet af komt acht wat maakt het uit. De rest kan ook als ze er woont. Ik heb de slaapkamer klaar en ben nu halverwege de woonkamer, dus dat komt wel goed. De meeste meubels kunnen er nu in. Zit er nu wel een beetje doorheen dus vroeg naar bed. Morgen weer op de auto van de Dierenambulance. Deze maand nog, daarna gaat de vrijstelling in maar dat wordt dan weer opgevuld met stage-werk voor de egelopvang. Druk druk druk! Tot de volgende keer!

 

Groet

Trijntje

 

Up-date!

Posted 10/1/2012

   Hoi allemaal,

Het is weer zover, ik was al druk aan het leren maar moet aankomende drie dagen even stevig doorstampen. Geen stagewerk deze week en ook geen Dierenambulance zaken, alleen natuurlijk de zwerfdierregistratie. Wel heel jammer voor mijn zus want die kan eigenlijk wel behanghulp gebruiken. Maar na de toets ga ik haar helpen!

Dus deze week is toets 7 'Beheren medicijnen' aan de beurt. Best een pittig hoofdstuk, bevat veel stofnamen van diergeneesmiddelen, en natuurlijk hoe de apotheek eruit ziet maar ook hoe het werkt. Die stofnamen zijn best lastig, maar hoe meer ervaring je opdoet hoe makkelijker het zal gaan worden, hoop ik.

Op school hebben we dan in de ochtend de toets, daarna theorieles in het volgende hoofdstuk namelijk labaratoriumwerkzaamheden, na de lunch staat een praktijkles in de planning namelijk bloed prikken bij geiten. In de late middag gaan we dan het bloed onderzoeken in het laboratorium. Spannend dus! En na 14 dagen staat deze toets 8 'laboratoriumwerkzaamheden' al voor de deur, dus heb ik het druk zat! 

O'ja, binnenkort (bijna zeker) kan ik ook beginnen op een nieuw stage adres, daar ben ik zo ontzettend blij mee namelijk de Stichting Egelbescherming. Dit is een dierverzorgend instantie waar ik 200 stage-uren ga werken. Waarschijnlijk 2 dagen in de week.

De andere 500 stage-uren ben je verplicht in een dierenartsenpraktijk te werken. Dit doe ik één dag in de week tot eind februari 2013. Hiervan moet ik ook een stage-verslag maken, nog nooit gedaan, maar ben al wel druk bezig om gegevens te verzamelen. Dit alles moet voor 14 maart 2013 klaar zijn, dus druk druk druk. Daarom heb ik een   tijdelijke vrijstelling aangevraagd (en gekregen) voor het werken bij de Dierenambulance, zodat ik meer vrije tijd krijg. Ik verveel me dus helemaal niet haha.

Oké dit was even een snelle up-date, binnenkort weer meer. O'ja ik heb een foto van mijn zus haar leuke knusse huisje geplaatst in het blogje hiervoor, dus kijk maar snel!

 Groet

 

Trijntje

Eindelijk!

Posted 9/7/2012

Hallo allemaal,

Ik heb goed nieuws, het huis van mijn zus en ex zwager is eindelijk verkocht!

Geweldig, na bijna 3,5 jaar (!) is het dan eindelijk gelukt. De nieuwe eigenaar heeft het contract al getekend dus is het ook echt rond. Helaas wel met verlies maar dat is niet zo raar in deze moeilijke tijd. Het niet verkopen en daar blijven wonen was ook geen optie omdat zo'n huis nu eenmaal ouder wordt en ook onderhoud nodig heeft. En ze heeft gewoon haar eigen nieuwe plek nodig! Ze moet er wel half oktober uit, dat was even schrikken omdat ze nog geen andere woning had.

Maar het ander leuke nieuws is dat ze vorige week een woning kreeg aangeboden (ze stond tenslotte al bijna 4 jaar ingeschreven) en na het bezocht te hebben gaat het die woning worden.

 Het betreft een senioren beneden woning  in Almere-Haven, echt super toch? Zie de foto, ziet dat er niet heel knus en gezellig uit?

 

Echt een hele leuke woning, klein tuintje voor en klein tuintje achter, woonkamer, slaapkamer en badkamer/toilet beneden en ook nog een zolder/slaapkamer voor een van de jongens.

 

De woningbouw doet nog wat achterstallig onderhoud zoals een nieuwe keuken en toilet en er moet hier en daar wat opgeknapt worden, maar daar helpen we haar natuurlijk mee.

 

En....op 5 minuten lopen van het strand. Ik vind het echt geweldig, en ben zo blij voor haar!

Zo, nu kan ze eindelijk verder met haar nieuwe leven op een nieuwe leuke woonplek, ik ben er zeker van dat dit haar stekkie gaat worden!

Hartstikke gefeliciteerd zus!

 

Groet

Trijntje

Opleiding

Posted 9/6/2012

Volgende week is het weer zover, dan gaat de opleiding weer beginnen. Na dik twee maanden school vakantie zal het weer even wennen zijn. Het is wat dubbel want wil eigenlijk ook graag weer beginnen en in het ritme komen. Ga dus beginnen aan het laatste jaar, klinkt best raar en dan paraveterinair dierenartsassistente.

Wel een heftig jaar want er moet hard gewerkt worden. Werken, stageopdrachten, stageverslagen en niet te vergeten de toetsen die gemaakt moeten worden. Spannend want ik heb nog geen idee hoe ik dat moet gaan doen. Heb nog nooit een stageverslag moeten maken haha. Ik ben druk aan het rondneuzen op internet.

Mijn stage bij de Dierenartsenpraktijk Danswijk gaat dit laatste jaar gewoon door, geweldig want daar leer ik heel veel in de praktijk, maar er komt er ook een bij namelijk het asiel in Almere. Weet nog niet precies hoe of wat maar ga uiteraard met veel zin daar in oktober mee beginnen. Ik wil eigenlijk ook graag stage lopen bij de egelopvang in Naarden, ga daar ook naar informeren. Wordt vervolgd hoop ik.

De cijfers van de toetsen van het afgelopen jaar staan in een blogje hieronder. Ook in het nieuwe jaar elke 1,5 maand een toets, dat wordt weer blokken, uiteraard zal ik die uitslagen ook in dat blogje vermelden.

Wordt een spannend en druk jaar, fingers crosst!

Groet

Trijntje

Toets cijfers

Posted 9/3/2012

2011 - 2012

Toets:   1  Anatomie/fysiologie/pathologie deel 1 >6.2<

Toets:   2  Anatomie/fysiologie/pathologie deel 2  >7.7<

Toets:   3  Zootechniek en gezondheidsleer  >8.2<

Toets:   4  Voeren, verzorgen, zootechniek en gezondheidsleer  >7.5<

Toets:   5  Gynaecologie en voortplanting  >9.3<

Toets:   6  Gebitsreiniging en instrumentenleer  >8.8<

 

 2012 - 2013

Toets:   7  Beheren medicijnen  (sept/oktober) >7.8<

Toets:   8  Laboratoriumwerkzaamheden  (november) >8.5<

Toets:   9  Radiologie  (december) >7,7<

Toets:  10 Anesthesie  (februari) >6,4<

Toets:  11 Eerste hulp  (maart) > 8.5 <